Livestreaming
Hvad betyder livestreaming?
Livestreaming defineret
Vi forklarer ofte livestreaming som “TV over nettet”. Livestreaming er udsendelse af live videoindhold, f.eks. møder, videospil, sportsbegivenheder eller produklanceringer, via internettet.
Virksomheder benytter livestreaming til direkte kommunikation med ansatte og kunder. I modsætning til rene fysiske events, kan en virksomhed digitalt via livestreaming række ud til og interagere med en ubegrænset målgruppe.
Når vi i Copenhagen Streaming livestreamer møder og events for virksomheder koster det typisk fra 50.000 kr. Vi har et introtilbud til nye kunder til 39.500 kr. Du kan få mere information om priser og pakker her.
Hvad kan din virksomhed bruge live-streaming til?
Capture One livestreamer en produktlancering
Ben siger
“Det har tidligere været en udfordring at livestreame produktlanceringer, så vi valgte Copenhagen Streaming til hjælpe både med det tekniske, indholdet og flowet. Det var en rigtig god oplevelse og vi er glade for at vi har fundet en partner, som kan hjælpe os med livestreaming i København.”
Den Britiske Ambassade livestreamer en debat
Alex siger
“Vi valgte Copenhagen Streaming til at livestreame en paneldebat og det gik rigtigt godt. Det var en friktionsfri proces allerede fra første møde, setuppet var fantastisk og de var meget fleksible. Kvaliteten af livestreamingen var fremragende, så vi vil i høj grad samarbejde med Copenhagen Streaming igen!”
Live streaming case
Lad os hjælpe jeres virksomhed med at springe ud i det
Hvis i vil blive klogere på fordelene ved livestreaming i jeres virksomhed, så hjælper vi jer med at komme i gang. Uanset om jeres virksomhed har brug for livestreaming til møder, town-halls, kvartalsregnskaber eller noget helt andet, så har vi priser og pakker som dækker jeres behov.
Virksomheder bruger livestreaming på mange måder til at kommunikere med deres ansatte og investorer eller til at promovere deres produkter eller tjenester og opbygge deres brand. Konkret anvendes live-streaming ofte til:
- Begivenheder: Virksomheder bruger live streaming til at transmittere møder, konferencer, messer og andre begivenheder for at nå ud til ansatte, fx hvis medarbejdere er spredt geografisk fra hovedkontoret.
- Investor relations: Hvis virksomheden er børsnoteret, vælger kommunikationsafdelingen ofte at imødekomme internationale investorer ved at live-streame deres investorkald. Dette foregår typisk i forbindelse med aflæggelse af kvartalsregnskaber, kapitalsmarkedsdage og generalforsamlinger.
- Markedsføring: Virksomheder bruger live streaming til at promovere deres brand, skabe opmærksomhed og interagere med deres målgruppe.
- Produktlanceringer: Virksomheder bruger live streaming til at lancere nye produkter, afsløre nye funktioner og opdateringer samt at tage imod forudbestillinger.
Generelt er livestreaming et effektivt kommunikationsværktøj for virksomheder.
Livestreaming i store virksomheder
Vi har i 20 år hjulpet store virksomheder med livestreaming af:
- Møder
- Konferencer
- Town Halls
- Kvartalsmøder
- Quarterly Meeting
- Investor Relations
- Generalforsamlinger
Livestreaming i mindre virksomheder
Mellemstore og mindre virksomheder bruger ofte livestreaming til:
- Seminarer (webinarer)
- Produktlanceringer
- Paneldebatter
- Round tables
Medicinalvirksomheder bruger desuden også livestreaming i høj grad til årlige konferencer.
Konferenceløsninger er udviklet til realtidskommunikation, hvilket muliggør samtaler over internettet med en meget lille forsinkelse (typisk mellem 15 og 150 ms). Der skelnes i praksis ofte mellem traditionel livestreaming (fx YouTube, Facebook og Vimeo) og konferenceplatforme, men teknologisk kan begge defineres som live-streaming.
Af kendte konferenceplatforme til virksomheder kan nævnes:
- Zoom
- Microsoft Teams
- Google Hangouts
- Whereby
Virksomheder i Norden har implementeret Microsoft på flere niveauer, og det betyder at Microsoft Teams er blevet defacto standarden for videokonference i Skandinavien. Modsat virksomheder, har mange universiteter, organistationer og organer valgt at bruge Zoom i stedet, da stabiliteten, kvaliteten og mulighederne i værktøjet er på et andet niveau end Teams.
Vi sikrer den interne kommunkation i jeres virksomhed
Sikker livestreaming er en forudsætning for at streaming kan bruges som en troværdig kommunikationsplatform i jeres virksomhed. Vi hjælper jeres virksomhed til at opnå det sikkerhedsniveau som passer til jeres indhold, og sikrer jer en balance mellem sikkerhed og friktionsfri brugeroplevelse.
Vi har stor fokus på sikkerheden i vores liveproduktioner. Vi er blevet markedsleder indenfor netop liveproduktion ved at levere sikker livestreaming ved at følge en 10-punkts plan for live videoproduktion:
- Grundig planlægning af produktionen
- Kvalitetsudstyr til livestreaming som er grundigt testet for fejl
- Trådet og stabil internetforbindelse til livestreaming
- UPS (backup-strøm)
- Redundante systemer til livestreaming
- Erfarent produktionshold hvor kernen kender hinanden
- Test af livestreaming før live
- Løbende kommunikation under livestreaming
- Beredskabsplan til uventede hændelser
- Monitorering af livestream
For at sikre en livestream er der nogle enkelte tekniske forholdsregler der bør tages:
- Benyt en sikker livestreaming platform.
- Benyt en sikker protokol fra livestreaming encoder og op til platformen.
- Krypter indholdet af livestreaming.
- Begræns hvem der kan se se live-streamingen, fx ved at indlejre streamen på et beskyttet intranet.
Derudover bør en virksomhed gøre det til en forholdsregel aldrig at dele forretningshemmeligheder eller andre fortrolige informationer i en livestream. Uanset hvor grundigt en livestream sikres, vil man aldrig helt kunne sikre imod at møder skærmoptages og deles med tredjepart.
Det siger sig selv at forskelligt indhold kræver forskellige niveauer af sikkerhed. Interne møder bør forbliver interne, og derfor skal der her være fokus på sikkerheden. Til en offentlig produktlancering derimod, vil det ofte være en bedre idé at prioritere nem deltagelse over megen sikkerhed.
Ofte stillede spørgsmål
De fleste live-streaming services har en forsinkelse på ca. et halvt minut hvilket kan undgåes hvis man vil gå på kompromis med kvalitet, skalering og stabilitet. I modsætning til traditionel livestreaming kan man også undgå forsinkelse ved at benytte løsninger til videokonference som fx Teams og Zoom.
I vores erfaring bliver Teams brugt i større virksomheder da Microsoft sidder tungt på enterprise-markedet. Dette gør sig særligt gældende i Norden. Zoom og Google Hangouts bliver brugt i yngre og mere tech-drevne virksomheder, samt i universitsmiljøet. Da Teams er dybt integereret i alle virksomheder der bruger Microsoft’s økosystem er det som regel førstevalget når det kommer til kommunikation imellem medarbejdere i en virksomhed. Zoom derimod, fungerer mere som et standalone produkt som ofte bruges til kommunikation mellem virksomheder og universiteter.
De fleste har oplevet at blive udmattet af digitale møder på fx Zoom og Teams. Vi har sammefattet nogle gode råd til at reducere træthed ved deltagelse i digitale møder:
- Minimer distraktioner ved at slå notifikationer fra på din mobil og ved at lukke diverse faner på din computer inden mødet starter.
- Tag pauser og stræk dig i løbet af møder der er længere end 30 minutter.
- Sørg for at have en alternativ stol, at stå op og gå lidt rundt hvis mødet er længere end 30 minutter.
- Planlæg en buffer på 15 minutter mellem hvert møde. Gå en tur – evt. til kaffemaskinen – og bliv opfrisket inden næste møde eller opgave.
- Begræns antallet af møder: Undgå at planlægge mere end tre møder i træk.
- Fastsæt klare dagsordener og mål for møderne, og hold dem, så møderne ikke trækker ud.
Generelt er det vigtigt at være opmærksom på at møder der foregår via videokonference og livestreaming kan være endnu mere trættende end fysiske mere.
Digitale møder, som f.eks. møder, der afholdes via traditionel livestreaming eller videokonferenceplatforme, kan på visse måder betragtes som mere miljøvenlige end fysiske møder. For eksempel:
-
- Færre rejser: Med digitale møder behøver deltagerne ikke at rejse til et fysisk sted, hvilket kan reducere kulstofemissionerne fra transport.
- Mindre papirforbrug: Mange digitale møder afholdes uden papir, hvilket kan spare træer og reducere forureningen fra papirfremstilling.
- Lavere energiforbrug: Digitale møder kræver typisk mindre energi end fysiske møder, da de ikke kræver brug af lys, varme eller køling og andre ressourcer.
Det er dog vigtigt at bemærke, at digitale møder stadig har deres egen miljøpåvirkning. F.eks. har energiforbruget fra servere, computere og andre enheder, der bruges til digitale møder, samt fremstilling og bortskaffelse af disse enheder også en miljømæssig indvirkning. Desuden kan visse digitale mødeplatforme have deres egen miljøpåvirkning, f.eks. energiforbruget fra servere, datacentre osv.
Alt i alt kan digitale møder på mange måder betragtes som mere miljøvenlige end fysiske møder, men det er vigtigt at overveje hele livscyklussen for den anvendte teknologi og tage skridt til at minimere miljøpåvirkningen.
Vores kunder giver os 5 stjerner på Trustpilot og Google

Copenhagen Streaming ApS
Strandgade 27B, 5. sal
1401 København K
CVR-nr: 37614734
Tlf. 28 29 09 10
Handelsbetingelser
Kom i kontakt
Kontakt os nedenfor omkring jeres behov for streaming.Vi vender typisk tilbage indenfor 4 timer med et tilbud, eller for at få mere info så vi kan sammensætte den rigtige løsning til jer.